23. ožujka 2019. godine u Dubrovniku, Komitet za dodjelu nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” donio je odluku da se na temeljem vrijednosti koje smo iskazali u svome radu dodijeli nagrada i priznanje “Stvaratelji za stoljeća” (SZS) najzaslužnijima za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe, u kategoriji “za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi”.

Naš rad je 2017. prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijelivši nam bespovratna sredstva za “Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta”.

Hrvatsko udruženje za ljevarstvo, dodijelilo je 2003. godine gospodinu Željku Perkušiću, vlasniku Ljevaonice “Petar Dimitrov”, plaketu u povodu 50. obljetnice rada.

Zavod za poslovna istraživanja dodijelilo je priznanje gospodinu Željku Perkušiću, vlasniku Ljevaonice “Petar Dimitrov”, za višegodišnje poslovanje i uredno podmirenje svih obveza, upisan je u Zlatnu knjigu istaknutih hrvatskih obrtnika i samostalnih djelatnika 2003.